Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Στο νησί της Πάτμου, είναι διάχυτος ο ευλαβικός χαρακτήρας και η ιδιαίτερη ενέργεια ενός ένδοξου θρησκευτικού παρελθόντος. Εδώ βρίσκεται το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το μέρος όπου ο απόστολος Ιωάννης άκουσε το Θεό να του υπαγορεύει το περιεχόμενο του βιβλίου της Αποκαλύψεως. Εδώ είναι ο λατρευτικός τόπος, όπου ο Ιωάννης συνήθιζε να ησυχάζει και να προσεύχεται κι εδώ ολοκληρώθηκε το σπουδαίο αυτό βιβλίο του Χριστιανισμού.

Το σπήλαιο βρίσκεται στη μέση σχεδόν της διαδρομής, ανάμεσα από το λιμάνι της Σκάλας και τη Χώρα. Κάθε χρόνο, ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται τον σημαντικό αυτό τόπο και μάλιστα έχει από πολλούς συσχετιστεί με τα Ιεροσόλυμα. Οργανώνονται εκδρομές στον τόπο, αλλά μπορείτε να πάτε και μόνοι σας ως προσκυνητές και να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Αν επιθυμείτε να δείτε το μέρος όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Πάτμο. Πολλοί θεωρούν το μέρος σημείο έμπνευσης κι ενίσχυσης της πίστης. Καθώς εισέρχεστε, θα παρατηρήσετε αρκετές εικόνες. Υπάρχουν σχισίματα στους βράχους, καθώς από εκεί ακουγόταν η φωνή του Θεού, ενώ μιλούσε στον Ιωάννη. Στην περιοχή, έχουν ανεγερθεί επίσης τα παρεκκλήσια της Αγίας Άννας, του Αγίου Αρτεμίου και του Αγίου Νικολάου. Οι επισκέπτες μπορούν να προσκυνήσουν κι έπειτα να απολαύσουν την υπέροχη θέα.

Το τοπίο είναι μαγευτικό, ενώ κυριαρχεί η αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας. Ένα ταξίδι στην Πάτμο είναι αναζωογονητικό, μακριά από τη βουή των δημοφιλών προορισμών στην Ελλάδα που κατακλύζονται από κόσμο. Θα μαγευτείτε από τον απόκοσμο χαρακτήρα του σπηλαίου, εκεί όAlpocalypse_Caveπου δημιουργήθηκε το θεόπνευστο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Ο τόπος προσευχής του αποστόλου Ιωάννη έχει μετατραπεί σε ένα από τα ξακουστά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και προστατεύεται έως και σήμερα. Για πολλούς, η επίσκεψη σε αυτό το μέρος αποτελεί όνειρο ζωής. Για όλους τους ταξιδιώτες όμως είναι μια αξέχαστη εμπειρία και μπορεί να συνδυαστεί με χαλαρωτικές διακοπές στο πανέμορφο νησί της Πάτμου.