Τουριστική Βίζα για την Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έχει συνυπογράψει τη Συνθήκη του Σένγκεν. Με αυτή τη συμφωνία, οι πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στις χώρες αυτές, χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικής άδειας. Αυτή υπήρξε μια πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ κρατών, η οποία επισφράγισε τον ενωτικό χαρακτήρα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα για περισσότερο από 180 ημέρες ή 3 μήνες, είναι αναγκασμένοι να ζητήσουν σχετική άδεια. Μέσα στην ΕΕ, λοιπόν, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και μόνο.

Οι υπόλοιποι ταξιδιώτες ίσως χρειαστεί να κάνουν αίτηση για βίζα ή αλλιώς θεώρηση εισόδου, ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, οι οποίες απορρέουν από τις αντίστοιχες διμερείς συμφωνίες που υπογράφονται για τον τουρισμό. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι να απευθυνθείτε στην Ελληνική Πρεσβεία της περιοχής σας προτού κλείσετε τα εισιτήριά σας. Στο Υπουργείο ΕξωτερικAerial_view_of_Kalamaria,_Greeceών, υπάρχει αναλυτικός πίνακας με τις χώρες όπου απαιτείται η έκδοση θεώρησης εισόδου. Εναλλακτικά, ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας σίγουρα θα γνωρίζει τις ταξιδιωτικές λεπτομέρειες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα.

Ακόμη κι αν χρειαστείτε ειδική βίζα για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ελλάδα, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Συμπληρώνετε την ειδική αίτηση και προσκομίζετε ορισμένα δικαιολογητικά, όπως η αστυνομική σας ταυτότητα. Η έγκριση γίνεται άμεσα κι εσείς εφοδιάζεστε με το πολυπόθητο έγγραφο, χωρίς άλλη ταλαιπωρία.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η έκδοση ειδικής θεώρησης εισόδου δεν σας απαλλάσσει από την ανάγκη κατοχής ενός επιπλέον ταξιδιωτικού εγγράφου. Το διαβατήριο, συγκεκριμένα, είναι πολύτιμο κι απαραίτητο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Είτε επιθυμείτε να κάνετε συνάλλαγμα ή να ολοκληρώσετε κάποια αγορά, το διαβατήριο είναι αναγκαίο. Επομένως, πάντοτε θα πρέπει να το έχετε μαζί σας για κάθε ενδεχόμενο.