Πράγματα Που Πρέπει Να Γνωρίζετε, Πριν Επισκεφθείτε την Ελλάδα

Η Ελλάδα διαθέτει εύκρατο κλίμα, γεγονός που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν την εξερεύνηση των μοναδικών μνημείων και της φύσης σχεδόν όλο το χρόνο. Λόγω του κλίματος, δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε τις αποσκευές σας με βαριά ρούχα. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, προτού αναχωρήσετε.

Αν ετοιμάζεστε για διακοπές στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ και πως μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας είτε με μετρητά, είτε μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Οι τράπεζες λειτουργούν τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) και πρωινές ώρες, ενώ υπάρχουν ΑΤΜ που λειτουργούν 24/7. Το κοινώς αποδεκτό ταξιδιωτικό έγγραφο είναι το διαβατήριο κι έτσι σας ενθαρρύνουμε να το έχετε μαζί σας, ώστε να διευκολυνθείτε στις μετακινήσεις και στη διαμονή σας. Εάν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε κάποιο όχημα, θα χρειαστείτε και το δίπλωμα οδήγησης.

Οι μετακινήσεις στην Ελλάδα είναι άνετες και οικονομικές, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επίσης κι από τα ταξί της περιοχής. Το κόμιστρο είναι αρκετά προσιτό και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα με τα δρομολόγια των συγκοινωνιών στο διαδίκτυο, ώστε να υπολογίσετε το χρόνο που θα χρειαστείτε σε κάθε σας εξόρμηση.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι οι ώρες λειτουργίας για το κάθε μνημείο ή αρχαιολογικό χώρο. Θα σας συμβουλεύαμε να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για τις ώρες λειτουργίας. Διενεργούντsantorini-360216_960_720αι έργα συντήρησης συχνά, ενώ η έλλειψη προσωπικού πολλές φορές οδηγεί σε μειωμένη λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων, επομένως, καλό είναι να γνωρίζετε πότε θα επισκεφθείτε το κάθε αξιοθέατο.

Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι κι εκδηλωτικοί. Εκφράζονται συχνά μέσα από χειρονομίες και τη γλώσσα του σώματος. Αυτό μπορεί να παραξενέψει ορισμένους ταξιδιώτες άλλης κουλτούρας, όμως δείχνει προσπάθεια επικοινωνίας και ειλικρινούς συμπάθειας. Μπορείτε φυσικά να κρατήσετε τις αποστάσεις σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη χώρα.