Καλύτερες Επιλογές Φαγητού στην Ελλάδα

Για υπέροχες γαστριμαργικές εμπειρίες, η Ελλάδα αποτελεί εξαιρετικό προορισμό. Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια που προσφέρουν νόστιμες συνταγές και εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας. Επομένως, αν αναζητάτε το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το φαγητό σας, η Ελλάδα θα σας καταπλήξει. Είτε βρίσκεστε στην Αθήνα είτε οπουδήποτε αλλού, υπάρχουν επιλογές που πραγματικά θα σας συγκλονίσουν.

Στην Αθήνα, θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε το φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες γύρω από την περιοχή της Πλάκας. Εναλλακτικά, στο Θησείο θα βρείτε ουζερί και εστιατόρια που θα καλύψουν τις διατροφικές σας ανησυχίες. Επίσης, μια αξέχαστη εμπειρία είναι το δείπνο σε κάποιο από τα roof gardens των πολυτελών ξενοδοχείων της Αθήνας. Η θέα κόβει την ανάσα και το κάθε πιάτο απογειώνει τη γεύση σας.

Αν βρίσκεστε σε κάποιο νησί, προτιμήστε ταβερνούλες δίπλα στο κύμα. Συνήθως, στο λιμάνι υπάρχουν ποιοτικές επιλογές και γι’ αυτό είναι σχεδόν πάντοτε γεμάτες. Η παράδοση και τα φρέσκα υλικά θα σας αποζημιώσουν, με τις σπιτικές συνταγές να σας ταξιδεύουν στα παιδικά σας χρόνια. Ρωτήστε τα πιάτα της ημέρας ή δοκιμάστε την τοπική σπε134762466_0b225c012f_zσιαλιτέ του νησιού.

Γενικά, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και να βρίσκεστε, επιλέξτε συνταγές για τις οποίες φημίζεται η συγκεκριμένη π
εριοχή. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις. Όσο για τη θέα, πολύ συχνά θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες επάνω σε κάποιο βουνό. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζετε την πιο μεθυστική θέα στον απέραντο ορίζοντα και τη θάλασσα.

Ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο στον τομέα του φαγητού στην Ελλάδα αποτελεί το σουβλάκι. Υπάρχουν πάρα πολλά σουβλατζίδικα στη χώρα, καθένα από τα οποία έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο σουβλάκι. Η πίτα και το τζατζίκι, οι πατάτες και τα λαχανικά, το κρέας που θα επιλέξετε και η εμπειρία του ψήστη θα συντελέσουν σε ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Τέλος, αξίζει να δοκιμάσετε τα τοπικά κρασιά κάθε περιοχής της Ελλάδας. Ανάλογα με το είδος του φαγητού, αφήστε τον σερβιτόρο να σας προτείνει το κατάλληλο τοπικό κρασί.