Η Καβάλα και η Αρχαία Ελλάδα

Η Καβάλα είναι μια ιστορική πόλη, που προσελκύει ταξιδιώτες όλο το χρόνο και μαγεύει τους επισκέπτες κάθε στιγμή. Βρίσκεται στην ανατολική Μακεδονία, συνδυάζοντας τη ζωή στην πόλη με τις πανέμορφες παραλίες, τα καθαρά νερά και το υπέροχο φαγητό. Από την αρχαιότητα, είχε αναπτυχθεί ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου και πολιτισμού στην Καβάλα. Λόγω της προνομιακής της θέσης, εξυπηρετούσε τις εμπορικές δραστηριότητες στις γύρω περιοχές κι ανάπτυξε τη ναυτιλία. Ως αποτέλεσμα, αναπτύχθηκε ένας λαμπρός πολιτισμός γύρω από την περιοχή της Καβάλας και μνημεία αυτού του πολιτισμού επιβιώνουν έως και στις μέρες μας.

Ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων αποτελεί αναμφίβολα έναν σημαντικό τόπο στην Ελλάδα. Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καβάλα, βρίσκουμε το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και τα ερείπια της πόλης. Η περιοχή ονομάστηκε έτσι από τον πατέρα του Μεγάλου ΑλεξάνδρPhilippi-museum-Archeology-artefactsου, τον Φίλιππο Β’, μιας και την προσάρτησε στο Μακεδονικό βασίλειο. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας υπάρχουν εξαιρετικά ιστορικά ευρήματα από το ένδοξο παρελθόν της περιοχής.

Ανά τους αιώνες, η Καβάλα δέχθηκε επιρροές από τη βυζαντινή εποχή, αλλά κι από τους Οθωμανούς. Η πόλη έχει απορροφήσει τα καλύτερα στοιχεία κάθε πολιτισμού και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγευτικό. Περπατώντας στο λιμάνι κι εξερευνώντας την πόλη μέσα από τις παραδοσιακές γειτονιές, θα ανακαλύψετε το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο και το Ιμαρέτ, το άγαλμα της Νίκης και πολλά άλλα αξιοθέατα.

Η ιστορία έχει γράψει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομα της Καβάλας στις σελίδες της, από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της εμβληματικής του παρουσίας στον κόσμο. Τα ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής μαρτυρούν πόσο σημαντικό μέρος υπήρξε η Καβάλα. Με μια επίσκεψη στα μάρμαρα που βρίσκονται εκεί για χιλιετίες, νιώθει κανείς σεβασμό και δέος. Η Καβάλα είναι μια υπέροχη πόλη με επιρροές πολλών χρόνων και διαφορετικών πολιτισμών, σε ένα φανταστικό μίγμα χρωμάτων κι αρωμάτων. Σας καλούμε να την επισκεφθείτε, θαυμάζοντας τη μοναδικότητά της και μαθαίνοντας περισσότερα για την ιστορία της.