Διάσημα Ελληνικά Φεστιβάλ

Στην Ελλάδα υμνούνται οι τέχνες, μέσα από μοναδικά φεστιβάλ που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Με άρτια οργάνωση κι εξαιρετικό περιεχόμενο, τα φεστιβάλ προσελκύουν αρκετό κόσμο και σημαντικούς καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης.

Το πιο σημαντικό φεστιβάλ της χρονιάς είναι χωρίς αμφιβολία το Ελληνικό Φεστιβάλ. Ξεκινώντας από τους μήνες του καλοκαιριού και πηγαίνοντας μέχρι και τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, στο Λυκαβηττό και στην Επίδαυρο. Είναι ένας θεσμός με μεγάλη βαρύτητα, καθώς διαφημίζεται ο ελληνικός πολιτισμός και γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό.

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ οργανώνεται στην Αίγινα κάθε Σεπτέμβριο. Το Fistiki Fest είναι μια γιορτή πολιτισμού στο νησί της Αίγινας, με αφορμή το υπέροχο αυτό τοπικό προϊόν. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα βρείτε εξαιρετικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, προτάσεις γαστρονομίας, ομιλίες κι εκθέσεις έργων τέχνης.Rave_xxxperience_bh

Στη Δράμα οργανώνεται το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους κάθε Σεπτέμβριο. Καλλιτέχνες από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα τιμούν με την παρουσία τους το φεστιβάλ, το οποίο κεντρίζει την προσοχή των φίλων του κινηματογράφου κάθε χρονιά.

Για μια διαφορετική εμπειρία, στη Λευκάδα κάθε χρόνο ετοιμάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ. Πρόκειται για μια γιορτή ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, με προσκεκλημένους από κάθε γωνιά της Γης. Καλούνται οι καλλιτέχνες να επικοινωνήσουν τις διαφορές τους, εκθέτοντας τα έργα τέχνης τους και συμμετέχοντας στη μεγάλη παρέλαση που γίνεται το καλοκαίρι στον κεντρικό δρόμο της πόλης της Λευκάδας.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται τον χειμώνα στην πόλη και φιλοξενεί επαγγελματίες σεφ και υπέροχες δημιουργίες, εραστές της τέχνης της μαγειρικής και προτάσεις γαστρονομίας. Παράλληλα, μπορεί κανείς να βρει ποιοτικά τοπικά προϊόντα στην αγορά που στήνεται κατά το φεστιβάλ.

Σε όποιο φεστιβάλ κι αν αποφασίσετε να παρευρεθείτε, θα αποκτήσετε μοναδικές εμπειρίες και θα περάσετε καλά. Μέσω αυτών των φεστιβάλ και πολλών άλλων σε κάθε περιοχή της χώρας, η Ελλάδα γιορτάζει και σας καλεί να την ακολουθήσετε.