Γιατί οι Άνθρωποι Επισκέπτονται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και δεσπόζει με τον επιβλητικό του χαρακτήρα, προσελκύοντας καθημερινά επισκέπτες από παντού. Πρόκειται για έναν ιστορικό χώρο, όπου διεξάγονταν τα Παναθήναια και πριν από έναν αιώνα περίπου αναβίωσαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Χτίστηκε το 329 π.Χ., ενώ αρχικά ήταν φτιαγμένο από ξύλο. Τα μάρμαρα προστέθηκαν αργότερα, ομορφαίνοντας το στάδιο και κάνοντας τα καθίσματα πιο ανθεκτικά.

Στη σημερινή εποχή, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο καταφθάνουν επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Το επιβλητικό του μέγεθος και η πολυτέλεια που προσθέτει το μάρμαρο, ο συμβολισμός του ολυμπιακού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, όλα συνθέτουν ένα εξαιρετικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, η ομορφιά του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την ανακατασκευή του σταδίου υμνείται με τον καλύτερο τρόπο.

Μέσα στα χρόνια, το στάδιο έχει φιλοξενήσει σημαντικές συναυλίες κι αθλητικούς αγώνες, όπως επίσης και πανηγυρισμούς των Ελλήνων για τους Ολυμπιονίκες και τους ήρωες της Εθνικής ομάδας. Αξίζει κάποιος να επισκεφθεί το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες. Μπορείτε να κάνετε το πρωινό σας τζόκινγκ στο στίβο του σταδίου ή να καθίσετε στο αναπαυτικό μάρμαρο, ατενίζοντας τον ορίζοντα. Το τοπίο είναι μαγευτικό, ένας απέραντος χώρος άσκησης του πνεύματος και του σώμα640px-Panathinaikos-Stadion_in_Athenτος ταυτόχρονα. Τη νύχτα, το Καλλιμάρμαρο κλείνει τις πύλες του στο κοινό. Φωταγωγείται και χαρίζει μια απίστευτα όμορφη εμπειρία.

Το Καλλιμάρμαρο αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα και πιο ιστορικά στάδια της Ελλάδας. Έχει φιλοξενήσει σπουδαίους αθλητές της αρχαιότητας, αλλά κι εξέχουσες προσωπικότητες της σύγχρονης ζωής, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Εδώ οι αθλητές εμπνέονται να προσπαθήσουν περισσότερο και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εδώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα, την απεραντοσύνη του μνημείου και την ομορφιά του μαρμάρου. Για όλα όσα συμβολίζει και για όσα αντιπροσωπεύει, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά μνημεία που επισκέπτονται οι ταξιδιώτες στο κέντρο της Αθήνας.