Γεύσεις από Ελληνικό Κρασί και Μπύρα

Greek_Wine_OPAP

Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, η οποία προσελκύει εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο. Ταυτόχρονα, το εύκρατο κλίμα και το πρόσφορο έδαφος ευνοούν την καλλιέργεια τοπικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και μοναδικής γεύσης. Ανάμεσά τους, οι καρποί από τους αμπελώνες μετατρέπονται σε εξαιρετικό κρασί και ταυτόχρονα το κριθάρι δίνει τη δυνατότητα παραγωγής ελληνικής μπύρας.

Ειδικότερα για το κρασί, κάθε περιοχή έχει τις δικές της ποικιλίες. Ένα από τα διασημότερα νησιά για την παραγωγή τοπικού κρασιού είναι αναμφίβολα η Σαντορίνη. Λόγω του ιδιαίτερου εδάφους της με την ηφαιστειογενή τέφρα και τις σπάνιες βροχοπτώσεις, η καλλιέργεια του κρασιού γίνεται με μοναδικό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά σαγηνευτικό. Το Ασύρτικο, το Νυχτέρι και το γλυκό Βινσάντο αποτελούν ιδιαίτερες γεύσεις.

Αμπελώνες υπάρχουν σε πολλά μέρηGreek_Wine_OPAP της Ελλάδας, όπως η Κρήτη και η Πελοπόννησος. Ακόμη, σε κάθε νησί υπάρχει τοπική παραγωγή κρασιού, κόκκινου και λευκού. Ανάλογα με την εποχή και το φαγητό που θέλετε να συνοδεύσετε, ζητήστε από τους ντόπιους να σας προτείνουν ένα νόστιμο και ιδιαίτερο κρασί. Εμφιαλωμένο ή χύμα, το ελληνικό κρασί συνοδεύει ιδανικά κάθε γεύμα ή πίνεται μόνο του για υπέροχες στιγμές χαλάρωσης. Προσοχή μονάχα στις θερμοκρασίες κατανάλωσής του, ώστε να αναδειχθούν απόλυτα τα αρώματα και η γεύση του.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες μαζικής παραγωγής ελληνικής μπύρας. Υπάρχει η ξανθιά μπύρα, όπως επίσης και ποικιλίες κόκκινης και μαύρης μπύρας που πρέπει να δοκιμάσετε. Μέσα από βιολογικές καλλιέργειες και με διαρκή φροντίδα κατά την παραγωγή και την ωρίμανση, οι ελληνικές μπύρες δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τις εισαγόμενες.

Είτε σας αρέσει το κρασί είτε η μπύρα, στην Ελλάδα θα βρείτε μια ποικιλία επιλογών για κάθε γούστο. Ανακαλύψτε τη διακριτική γεύση κάθε τύπου κρασιού, ρωτώντας τη χρονολογία παραγωγής του και ζητώντας την κατάλληλη επιλογή για κάθε περίσταση. Θα είναι σίγουρα μια υπέροχη εμπειρία η περιήγηση στους τοπικούς αμπελώνες και τα μέρη, όπου ωριμάζουν τα κρασιά, πριν από μια συναρπαστική γευστική δοκιμή.